فلات ایران جان گرفته و با انسان در گفتگوست
نویسنده: عبدالقادر پیران
دانشجوی محقق از:دانشگاه کویینزلند استرالیا
گفتار روز ش - 111
رخساره های گله داری و ادیان در اطراف دریاچه ارومیه برفلات ایران گویای چه واقعیاتی است؟
انسان در انتهای تاریخ ره به آسمان پیدا کرده بدنبال چه میگردد؟ آیا هیچ میدانید در کجای زمان و مکان قرار گرفته اید؟ به باور ما دیگر انسان باید به حساب کتابش برسد بهتر است تا قدم به املاک این و آن بگذارد از برای چپاول و غارت و به بغما بردن و میخواهیم از همگان با ماهمراه باشند تا به گذشته های دور برگردیم که نیاز است تا بدانیم که چگونه بر این کره خاکی ظاهر و تا بدینجا آمده ایم.
متاسفانه دنیای علوم از روز نخست در پی اکسیر اعظم بود و حالا هم دارد ادامه میدهد با پرواز به فضای لایتناهی و سرگشته و حیران از برای پیدا کردن کوی معشوق که وی را یابد در حالیکه حلقه حیات در اطراف دریاچه ارومیه هنوز ناشناخته مانده وحین همان کویست که دنبالش میگردد در فلک الافلاک.
بله نظام گله داری و تجمعات انسانی در اطراف این چشمه آبی هر مغز متفکری را به کوی عشق دعوت کند از برای دیدن رخ یار همان یار ناپیدا که خدایش خوانیم و حال نظری اجمالی بدین دیار که بر تارک فلات ایران که شاهنامه به قله قاف میشناسدش و سیمرغ را برآن آشیان تاکودکی زال از ژن قفقازی را در آن بزرگ کند و سپس اولادانش را بنام آرین برگستره فلات پراکنده گرداند با گله ها یشان از بهر چراگاهی تازه.
و اما در این کوی امروز به دقت نگریم حز ویرانه ای و تل خاکی که کشتی نوحش پیداست چیزی نمیبینی دریاچه خشک و باغات سیب در اطراف به وفور پیدا که همان سیبی را ماند بدان آدم را از بهشت راندند و شاید هم همان باشد چه معلوم. در این کنکاشی که این مرکز مطالعاتی در این دیار کرده میشود سر نخهایی بدست آورد و دنبالش را گرفت تا به سرچشمه رسیدو به کوی معشوق در آیی از برای درک واقعیات.
ما در باره خیزش حیات در اطراف این چشمه آبی خیلی نوشتیم و هر بار که سراغش را گرفته ایم تعریف کاملتر و جامعتری از خیزش در نوشته ها میبینید که جای تامل و تفکر است در درک واقعیات پروسه حیات و امروز میخواهیم این محدوده از خاک فلات را با کتب آسمانی مطابقت دهیم چرا که بز و گوسفند و باغات انگور در آن پیدا که در قرآن کریم بدان اشارت دارد در سوره های مختلف و آیات متنوع که مغز را مستأصل و بایکوت میکند.
ما در اینجا با همان قانونمندی قرآنی آبهای شور و شیرین باعزیزان بگفتگو مینشینیم که مطابقت صحیحتر و منطقی تر باشدتا همگان از آن بهره تمام ببرند اگر در آیات غور کرده باشید از دو مشرق و دو مغرب صحبت میکند و چنین هم هست قطب شمال بهار است در جنوب فصل زمستان است و بلعکس. اینطوریکه برای ما محرز شده و از علاماتیکه بر روی زمین پیداست قطب شمال روز و روزگاری قبل از بارش آب بر آن و شروع حیات گیاهی، سطحی صاف بوده نزدیک به خط استوا که با بارش ممتد باران و نفوذ آب در لایه های خاک قطعات ازهم فاصله گرفته قطب شمال را بوجود آورده اند که خود بحث مفصلی است از جابجایی قاره ها در بخش جغرافیا با توجه به وجود کانهای ذغال سنگ در سراسر جهان متوجه این مسئله میشویم که سطح زمین کلا جنگل بوده که با نفوذ آب صفحه رویین ترک برداشته همانند گل شکوفه کرده صفحات زیرین بالا آمده در نظام حیات نقش آفرینی کرده اند که شکل زمین آنرا بخوبی توضیح میدهد صفحه یا لایه اول را کربناتها و صفحه دوم فسفاتها صفحه سوم را نیتراتهاو صفحه چهارم را سولفاتها تعریف میکنند که همه این صفحات در نیمکره شمالی میشود دیدو آب در آنها قابل شرب و بدین آب گفته میشود آب شیرین و این صفحات در اطراف اقیانوس منجمد قطب شمال حافظ و نگهدارنده آب حیاتند و اما آبشور در قطب جنوب پیداست که گویای وجود نمک طعام است وگاز کلر که در گفتار بعدی بحث را ادامه خواهیم داد ....
موفق باشید
مرکز مطالعات ژنتیکی محیط زیست بنکەی ژین«کیله شین2» استرالیا