menusearch
bnkayjin.com

نظریه:حیات دو قطبی است

Ku | Fa
۱۴۰۱/۱۲/۸ دوشنبه
(1)
(0)
نظریه:حیات دو قطبی است
نظریه:حیات دو قطبی است

نظریه: حیات دو قطبی است:


نویسنده: عبدالقادر پیران
دانشجوی محقق: دانشگاه کویینزلند استرالیا

 

چرا حیات دو قطبی است؟
سرزمین پهناور استرالیا با مساحت 7،600،000 کیلومتر مربع وسیعترین قطعه خاکی قاره اقیانوسیه و بزرگترین جزیره جهان است با 25 میلیون نفر جمعیت که فقط کمتر از 300،000 آن بومی بقیه مهاجرند از تمام اقوام جهان با فرهنگ و آداب و رسوم و ادیان مختلف کنار هم زندگی میکنند..

 

جشنواره سالانه بومیان استرالی:

پرچم بومیان استرالیا:

 

نقشه جغرافیای طبیعی استرالیا:

 

استرالیا سرزمین پهناوریست اما تنها بخش کمی از آن قابل زندگی است که شامل سواحل شرقی و جنوب شرقی و جنوب غربی است،بعلت بلندی اطراف این جزیره میزان بارندگی بر بالای استرالیا بسیار کم است و میشود گفت قریب به ¾ این سرزمین لم یزرع و صحراست نواحی غربی توسط ملاحان هلندی کشف شده بود که در آنزمان غیر مسکونی بود.

(ویلیام جانسزون) هلندی درسال 1606 با کشتی اش به نام دایفکن به استرالیا رفت. او این سرزمین را «هلند نو» نامید. وی امیدوار بود که بتواند در این سرزمین طلا، نقره و ادویه بیابد.او باور نمی‌کرد این سرزمین یک جزیره عظیم باشد.«جیمزکوک» دریانورد انگلیسی نیز در سال ۱۷۶۰ به سوی استرالیا رفت.او در ۲۲ آگوست ۱۷۷۰ این سرزمین را متعلق به انگلیس دانست. وی این سرزمین را به پادشاه جورج سوم، پادشاه وقت انگلیس تقدیم کرد.کوک قصد داشت این سرزمین را شکوفا کند»..

 

تقسیمات کشوری استرالیا،جغرافیا و علوم انسانی.رشد جمعیت،

نقشه جغرافیای انسانی استرالیا:

 

تقسیمات کشوری :
این سرزمین که شکل حکومتش نخست وزیری است و تابع ملکه انگلستان هر 4 سال از طریق انتخابات سراسری هر 4 سال یکبار انجام میگیرد این کشور به 5 ایالت و 3 تریتوری تقسیم که هر ایالت یا تریتوری مجلس و حکومت خود را دارد و تنها کانبرا ست که پایتخت است و محل دفتر نخست وزیری و پارلمان استرالیا

ایالت‌های کویینزلند با مرکزیت شهر بریزبن، نیوساوس ویلزبا مرکزیت شهر سیدنی و ویکتوریا با مرکزیت شهر ملبورن که در شرق استرالیا قرار دارند میشود گفت که قلب طپنده حیات اقتصادی استرالیاست که بر محور کشاورزی و دامداری میچرخد و زمین‌های کشاورزی ایالت کویینزلند سالی دوبار زیر کشت میروند و گله‌های میلیونی گوسفند مرینوس در ایالت‌های ویکتوریا و تاسمانیا.

آب و هوای استرالیا:
بدلیل نزدیکی به خط استوا در سواحل دارای آب و هوایی گرم در مناطق شمالی با وزش باد و طوفان‌های دریایی مواجه میشوی و در جنوب تابستان‌های معتدل و زمستانهایی با بارش برف و سرمای کمی روبروست بدلیل تجمع ملیت‌های مختلف هر قومی باخودش تلاش نموده از بابت تغیه خودش هم شده دانه حبوبات و ریشه گیاهان آورده تکثیر کند لذا ساکنان از تنوع بسیار بالایی در خوراکیها برخوردارند و رستوران‌های بیشماری در سطح کلان شهرها را می‌بینید که دایما مشتری دارند و غلغله است.


حیات دو قطبی است:

محیط زیست استرالیا در دو بخش مجزا دیده میشود

 


الف – سواحل شرقی:

جزیره پهناور استرالیا در میان 3 سفره آبی بزرگ قرار گرفته اقیانوس هند در غرب، پاسفیک یا آرام در شرق و حلقه عریض آب شور قطب جنوب که این آب شورتا جنوب غرب استرالیا بالا آمده و راه ورود آب به اصطلاح شیرین را سد کرده و مانع ورود آب‌های اقیانوس هند به جنوب استرالیا میشود در این آبها حیات رنگین با اندام کوچک و ریزی به تعداد بسیار کمی دیده میشود دراین مسیر آبی که به جزیره تاسمانیا میرسیم قسمت بزرگی از این آب شور که در بین جنوبشرق استرالیا و نیوزیلند قرار میگیرد کمانه کرده راه شمال را در پیش میگیردو بصورت مارپیچ تا به جنوبشرق کشور‌های هندو چین مسیر طی میکند که تاکنون هیچ محقق محیط زیست از آن گفتگویی نکرده.

چرا آب در این مسیرباید مارپیچ حرکت کند؟

اگر توجه کرده باشید در سلاحهایی چون ژ-3، کلاشینکف ویا سلاح‌های کمری لوله خطوط مارپیچی دارد که بدان خان گویند که باعث میشود گلوله تاب خورده سرعت گیرد و فاصله بیشتری را در اندک زمان کمتری بطور مستقیم طی کند در این مسیر آبی بلند ازجنوب استرالیا تا به کشور‌های جنوبشرق هندوچین را باید کاملا بپوشاند تا مانع ورود آب اقیانوس هند به اقیانوس آرام شود.


حیات این بستر عمیق و عریض و طویل آب شور چه در آب و چه در خشکی رنگی یا سفید دیده میشود و مناظری بسیار زیبا و حیرت انگیزی را در این مسیر میشود دید بطوریکه در شمالشرق کویینزلند سواحل بریریف را داریم که به اکواریوم جهان مشهور است، این شرح وضعیت سواحل شرق استرالیا بود که شامل محیط زیست اقیانوس آرام یا پاسفیک جنوبی است که کلا شور است پس نتیجه میشود که جریان آب شور قطب جنوب به سمت شمال تا چنوب شرق کشور‌های هندوچین بخاطر حفظ حیات این سفره آبی عظیم است که تا کنون کسی بدان توجه نداشته و جالب اینکه پشت این دیوار آبی جزایر مرجانی بزرگ و کوچک فراوانی دیده میشود که صدف‌های مروارید دلای شان وول میخورند و منبع بزرگی برای تولید مروارید طبیعی است.که بازار‌های جهانی را بخود جلب کرده و بکته بسیار جالب دیگر اینست که در سواحل شرقی یا 3 کناره آبی روبرو هستی سواحلی که ماسه ای هستند و همگان برای شنا و استراحت کمپ میزنند دوم کناره هایی سنگلاخی که اکثرا آتشفشانی هستند که برای جمع کردن ماهی و صدف و هشت پا و جانورانیکه در جزر و مد در لای سنگها میمانند و قسمت سوم سواحلی هستند که جنگل و درختچه دارد و برای استفاده نمیشود.

 

کلا در این سواحل نیزار نمی‌بینی و این میرساند که نی یک جاندار خاک‌های شیرین است و با شور میانه ندارد .
در سواحل غربی استرالیا که اقیانوس هند را شامل میشود محیط زیست شلوغ و همه جا نیزار قد علم کرده مرغان ماهیخوار به وفور و گله ماهیان همه جا فراوان حضور دارند در اندام‌های درشت و سیاه و این سفره آب شیرین باصطلاح حساب میشود که بدلیل سد سازی‌های متعدد و لایروبی‌های دریایی از برای کشفیات منابع طبیعی گاز و نفت و طلا و سنگ آهن و اورانیم و ذغال سنگ موجب گردیده که شوری آب بالا رود و اکثر آبزیان منقرض گردند.

این دو محیط آبی یعنی اقیانوس آرام در شرق و اقیانوس هند در غرب استرالیا را الگوی کار خود قرار داده به تحقیقات محیط زیست و درک از طبیعت و پروسه حیات را در میادین آبی مورد کنکاش و /تطابق قرار داده که به کشفیات بسیار جالبی رسیدیم که در زیر آورده شده.

 

 

 

منبع؛

www.rad-iran.com/australian-discovery-history
تاریخچه کشف استرالیا - موسسه اعزام دانشجو راد

 

 

mail